Άγγελος Φιλιός: Πολυμεσική εφαρμογή για την τουριστική προβολή και ενημέρωση για το νομό Καστοριάς


Πριν ενάμισυ χρόνο περίπου, ο Άγγελος εξέφρασε την επιθυμία να εκπονήσει μια πτυχιακή εργασία στη Σχολή του με θέμα την ανάπτυξη μιας πολυμεσικής εφαρμογής με αντικείμενο την τουριστική προβολή και ενημέρωση του νομού Καστοριάς. Ζώντας στην Καστοριά τα φοιτητικά του χρόνια, αγάπησε ιδιαίτερα την πόλη και μαζί μ’ αυτόν τη λατρέψαμε και εμείς. Αυτή την αγάπη του για την πόλη αλλά και για όλο το νομό θέλησε να την εκφράσει δημιουργικά και τι το καλύτερο μέσα από την πτυχιακή του εργασία. Για να είμαι ειλικρινής, προσπάθησα να τον αποτρέψω διαισθανόμενος αφενός τη δυσκολία του εγχειρήματος (όπως ακριβώς το προδιέγραφε) και αφετέρου τον απαιτούμενο χρόνο για την υλοποίηση της ιδέας του που θα υπερέβαινε τα συμβατικά όρια εκπόνησης μιας πτυχιακής εργασίας. Οι νέοι όμως έχουν αγύριστα μυαλά και επιμένοντας στην ιδέα του, τελικά, την πραγμάτωσε διαψεύδοντας πανηγυρικά την εκτίμηση μου για το υψηλό ρίσκο του εγχειρήματος.

Ο Άγγελος υπενθυμίζοντας μου ότι “ο επιμένων νικά”, ξεκίνησε την εργασία του γυρίζοντας όλο το νομό Καστοριάς και τις εικόνες που είδε από τις ομορφιές της πόλης, των κωμοπόλεων και των χωριών, τις αποτύπωσε σε φωτογραφίες και video δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ογκώδες πρωτογενές ψηφιακό υλικό (Σημ. Οι είκονες που συνέλαβε αναδεικνύουν το κρυφό του ταλέντο στην φωτογραφία). Στη συνέχεια δουλεύοντας συστηματικά και με μεράκι προχώρησε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πολυμεσικής εφαρμογής και εν τέλει συνέγραψε και παρουσίασε την πτυχιακή εργασία του που με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια την μοιράζομαι με τους αναγνώστες του ιστολογίου μου.

Σήμερα, ο Άγγελος ορκίστηκε ως πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδική παρούσα από την οικογένεια την ακούραστη μάνα του. Γυιέ μου,  δημόσια, σου εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και όλης της οικογένειας, ευχόμενος συνάμα καλή σταδιοδρομία και  …. καλός πολίτης αλλά πρώτα απ’ όλα να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένος.

Advertisements

One thought on “Άγγελος Φιλιός: Πολυμεσική εφαρμογή για την τουριστική προβολή και ενημέρωση για το νομό Καστοριάς

  1. Να δώσω τα συγχαρητήρια και τις ευχές για επαγγελματική επιτυχία και προσωπική ευτυχία στον Αγγελο.
    Επειδή αγαπάω και εγώ την Καστοριά, αν και … νοτιοελλαδίτης, θα μελετήσω τη διατριβή του με μεγάλο ενδιαφέρον.

    Βασίλης Καρυδάκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s